Vint anys sense Guillem

[Abajo en castellano]

Aquest 11 d’abril, com sempre, la lluita continua. Amb ella, avança l’enfrontament i es polaritzen les divisions. Mentrestant, en la trinxera de la memòria recordem als oblidats, homenatgem als quals mai ningú va aconseguir silenciar. No hi haurà revolució sense el record de les persones que van lluitar, perquè de les batalles naixen les denúncies, irrompen les reivindicacions i s’enforteixen les resistències.

“Aquell dia vaig rebre una trucada. I la veu d’una de les meues millors amigues que plorava. I jo vaig tremolar com encara faig ara. Què, què? ‘Sí… l’han mort… davant nostre… dos nazis l’han subjectat, un altre l’ha apunyalat’. Plorava i m’ho explicava i encara ara quede immòbil. Callat.”

El testimoni de Xavi Sarrià, cantant de Obrint Pas i company de Guillem, mostra la contundència d’un cop que, a dia d’avui, encara regira la consciència d’aquells que són dignes de tenir-la. Es compleixen vint anys de l’assassinat del jove independentista de Burjassot, Guillem Agulló, a les mans de feixistes. El seu crim ens adverteix que la lluita no és un joc i el fet de recordar-ho ens llança un sentiment d’inquietud i ràbia, veient tan properes les arpes d’una agressiva ultradreta que aguaita i es fa buit entre les esquenes d’un sistema que li riu les impertinències. La seua impunitat convergeix amb la tràgica implantació social d’un discurs cimentat sobre l’odi i l’exclusió. En el transcurs d’aquestes dues dècades, els episodis d’intolerància i provocació troben el seu reflex en les amenaces, pintades i trucades telefòniques intimidatòries que famílies com la d’Agulló continuen patint. Al mateix temps, han d’aguantar com l’assassí del seu fill es presentava a les eleccions com a representant del partit ultradretà Aliança Nacional en 2007.

En efecte, la impunitat emergeix a borbollons en el País Valencià. No obstant açò, el antifeixisme valencià manté ferm el seu pols: La sang que encara no han aconseguit vessar corre per les venes d’aquelles persones que plantaran cara, sense titubejos, als sicaris del sistema.

València serà la tomba del feixisme.

__________________________________________________________________

Veinte años sin Guillem

 

Este 11 de abril, como siempre, la lucha continúa. Con ella, avanza el enfrentamiento y se polarizan las divisiones. Mientras tanto, en la trinchera de la memoria recordamos a los olvidados, homenajeamos a los que nunca nadie consiguió silenciar. No habrá revolución sin el recuerdo de las personas que lucharon, porque de las batallas nacen las denuncias, irrumpen las reivindicaciones y se fortalecen las resistencias.

“Aquel día recibí una llamada, pude oír la voz de una de mis mejores amigas que lloraba. Temblé como todavía hago ahora. ¿Qué? ¿Qué? ‘Sí… lo han matado… delante de nosotros… dos nazis lo han sujetado, otro lo ha apuñalado’. Lloraba mientras me lo intentaba explicar y todavía ahora, cuando lo recuerdo, permanezco inmóvil. Callado.”

El testimonio de Xavi Sarrià, vocalista de Obrint Pas y compañero de Guillem, muestra la contundencia de un estacazo que, a día de hoy, aún revuelve la conciencia de aquellos que son dignos de tenerla. Se cumplen veinte años del asesinato del joven independentista de Burjassot, Guillem Agulló, a manos de fascistas. Su crimen nos advierte de que la lucha no es un juego y el hecho de recordarlo nos arroja un sentimiento de inquietud y rabia, viendo tan cercanas las garras de una agresiva ultraderecha que acecha y se hace hueco entre los recovecos de un sistema que le ríe las impertinencias. Su impunidad converge con la trágica implantación social de un discurso cimentado sobre el odio y la exclusión. En el transcurso de estas dos décadas, los episodios de intolerancia y provocación encuentran su reflejo en las amenazas, pintadas y llamadas telefónicas intimidatorias que familias como la de Agulló continúan sufriendo. Al mismo tiempo, tienen que aguantar cómo el asesino de su hijo se presentaba a las elecciones como representante del partido ultraderechista Alianza Nacional en 2007.

En efecto, la impunidad chorrea a borbotones en el País Valencià. Sin embargo, el antifascismo valenciano mantiene firme su pulso: La sangre que todavía no han conseguido derramar corre por las venas de aquellas personas que plantarán cara, sin titubeos, a los sicarios del sistema.

Valencia será la tumba del fascismo.

@DavidGMarcos

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo Uncategorized

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s